logo

logo

25 mei 2011

Saté met tandpasta.

Barbecue staat voor mij gelijk aan gezelligheid en genieten. Rijke salades gevuld met verrassende ingrediënten, verse sausjes met of zonder look, hete aardappelen in de schil… maar wat grill je voor de kinderen? Om hen bij het barbecue-gebeuren te betrekken, verzamel ik ze op het terras om hun eigen brochettes te maken. In kleurrijke potjes verdeel ik stukjes worst. Er is gerookte worst, merguez en chipolata. Tussen de worst, prikken we een blokje rode paprika, een kwart-schijfje verse ananas en een basilicumblaadje voor de geur. Krieltjes zijn ook erg handig om te rijgen. Verpak de kleine aardappelen eerst in aluminiumfolie en prik er een drietal op een stokje. Laat ze garen op de barbecue. Terwijl de satéstokjes op de grill zweten, verzin ik 3 toepasselijke sausjes. Als basis gebruik ik 4 eetlepels volle yoghurt. De eerste saus wordt gemengd met 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels fijn gehakte verse munt en een scheutje gedroogde munt. We dopen deze saus: tandpasta! (Vanwege de muntsmaak kunnen de kinderen doen alsof ze tandpasta op hun worstjes eten.) Het volgende potje bevat 1 eetlepel yoghurt aangevuld met een doosje tomatenpuree, 1 eetlepel mayonaise en 3 eetlepels ketchup. Een eenvoudige cocktail valt altijd in de smaak… al noemen we onze bereiding vandaag: kabouterbloedsaus! Mijn laatste kindersaus is zoet. Meng bij 4 eetlepels volle yoghurt een banaan, een eetlepel mayonaise en een snuifje kaneel. Ik vermoed dat de apen-saus voor velen nieuw is, maar ik verzeker je pret en lege bordjes! Meer leuke tips vind je op Zesta.be

7 mei 2011

Nieuw Atelier!

Wil jij zelf deze knuffel maken... om voor altijd te bewaren? Dit unieke DUO-atelier is je kans! Schrijf je in voor woensdag 22 juni en beleef een onvergetelijke middag! Meer info op www.belevingsatelier.be

5 mei 2011

De Pretmeloen voor het goede doel.

Het Provinciehuis van Antwerpen ontvangt de studenten van het St.-Godelieve Instituut. De leerlingen organiseren er een heuse modeshow, waarvan de kledingstukken geveild zullen worden ten voordele van het Wonderfonds. De Pretmeloen draagt haar steentje bij met kleurrijke lekkernijen tijdens de receptie! Benieuwd naar wat ik gemaakt heb? Klik hier op Zoete Zakjes en ontdek het allemaal.

4 mei 2011

Reuze bouletten met mini spaghetti.

Een makkelijke bestelling, die Emma en Stella minstens 1 maal per week op hun verlanglijstje zetten. Bij dit recept ontpoppen ze zich telkens tot enthousiaste hulp koks. Een rolt gehaktballen en een tweede breekt pasta in kleine stukjes. (je kan ook vermicelli kopen, maar het breken van de droge pasta is zoveel leuker) Om voor vier personen reuze gehaktballen te maken heb je 500 g gemengd gehakt nodig. Ik laat de meisjes verse peterselie en 2 bruine boterhammen in kleine stukjes knippen. “Mama, je mag toch niet in boterhammen knippen”, pleit Stella. “In mama haar keuken mag dat wel, Stella”, argumenteert Emma. Ik knik bevestigend. De broodstukjes en fijne peterselie meng ik met 1 ei en wat peper en zout. Twintig vlijtige vingers kneden de massa tot een homogene brij. Nu rollen we samen reuze “bouletten”. Ik breng ondertussen een pan met water en een lepel groentebouillon aan de kook, om de gehaktballen in te garen. Daarna bak ik ze bruin in wat boter. De groentebouillon gebruik ik ook om de mini spaghetti in te koken. Naar mijn smaak mag er bij gehaktballen geen tomatensaus ontbreken, maar Stella en Emma brengen hun gerechtje liever op smaak met een eetlepel olijfolie en basilicumblaadjes. Reuze lekker! (meer lekkers vind je terug op Zesta.be)